VINST I TREKUNGASLAGET U20

Delar av division 1 laget tog hem guld i Trekungaslaget. De förlorade inte en match under helgens gång. Extremt bra laginsats. GRATTIS tjejer!

SERIEMATCH MOT RIG B

Helgens seriematch mot Rig Falköping B slutade tyvärr i en förlust. Vi möter ett Rig där många av tjejerna spelar i elitserien. De spelar snabbt och vi gör mycket lätta misstag. Vi vågar heller inte pressa våra servar, men vi tar med oss massor med lärdommar och taggar om på nytt!


Bästa spelare blev Elin #2 och Thea #6


Under helgen som kommer är det dags för Trekungaslaget, 8 av våra spelare (under 20 år) åker dit tillsammans med Lennie och Patrik. Vi hoppas på bättre resultat och mycket roliga minnen att ta med hem!

GRYMMA DIVISION 3

Svedala C:s coacher om helgen:

”Vi mötte serieledande Kalmar där tjejernas fantastiska spel och härliga inställning resulterade i en mycket jämn 5-settare där skiljeset slutade i 15-13 till Kalmar. Laget lyckades tända om och vinna match 2 mot Engelholm E med 3 raka set. Så vi fick med oss 4 härliga och välförtjänta poäng hem i bagaget. Så här inledningsvis i serien ligger vi nu trea.”

SERIEMATCH MOT KRONAN

Helgens match slutade tyvärr i en 2-3 förlust mot förra årets serie 2:a, Kronan. Vårt unga lag står emot bra, bjuder på härlig volleyboll och en jämn match. Elin lämnar oss för landslagsläger mitt under matchen viket också ställer till en del. Vi visar att vi är påväg mot att vara ett av topplagen i divisionen!


Bästaspelare:

Malin #5, Amanda #7 och Sofia #16

VINST 3-2 MOT ENERYDA

Helgens bortamatch mot Eneryda slutade i en 3-2 vinst och vi tar med oss 2 poäng hem till Svedala. En tuff match med mycket nerver och svajigt spel. Kämparglöden är det inget fel på, utan vi vänder matchen när det står 1-2 och vinner tillslut 3-2.


Bästaspelare:

 Matilda #18 Sofia #16 och Amanda #7

SERIEPREMIÄR FÖR B & C LAGET

Seriepremiären är avklarad för Svedala B. Det blev en härlig vinst mot Helsingborg och tyvärr förlust i en väldigt jämn 5-setare mot Lund C. 3+1 poäng plockar de med sig hem.

C-laget hade även de seriepremiär. De gick hem med 3 poäng och dessutom sin första vinst i seriespelet. Bra jobbat tjejer!

SERIEPREMIÄR

Helgens seriepremiär mot RIG Falköping C slutade med en 3-0 vinst, (25-23, 25-14, 26-24). Ett underbart arrgemang med ljus, speaker, DJ, tävling och mycket mer. 


Underbar insats av samtliga spelare, vi krigar som ett lag och vinner som ett lag!


Bästaspelare:

Utsedd av bortalaget: Matilda #18

Utsedd av Lennie: Mailn #5 samt Moa #12

Lagbild
Ring
Set 2
Dig and set
Uppvärmning


Dessvärre blev matchen mot Veddige Varberg inställd och kommer att flyttas till ett annat datum under säsongens gång. Vi återkommer med mer information när vi vet mer.DET ÄR DAGS! Äntligen drar serien igång och vi kickar igång den i vår fantastiska hemmahall i Svedala nu på söndag mot Veddige Varberg.

Ta med alla du känner och se vad tjejerna i Div1 har kämpat och slitit för hela försäsongen.

Kiosken står öppen hela matchen och fritt inträde gäller. VI SES I AGGARPSHALLEN!


EURO FINANS CUP - RESULTAT

Helgens Euro Finans Cup slutade med vinst och pokal för vårat division 1 lag. Efter en hyfsad lätt väg genom gruppspelet räknade vi med tuffare motstånd i semifinal och final. I semifinalen väntade EVS divison 1, Svedala vann 2-0 och säkrade därmed pallplats. I finalen stod Lunds VK division 1 som motståndare. Svedala vann första set bekvämt men förlorade andra set efter en del spelarbyten. Vi tog nya tag och vann sista set, 2-1 till Svedala = VINST!


Svedalas divition 2 lag slutade på en 5:e plats efter en tuff grupp med två division 1 lag samt Lunds VK:s alumni lag. Svedala slutade på en tredjeplats i gruppen och fick möta fyran i den andra gruppen. Svedala vann sedan de två sista matcherna om placeringarna 5-8 och slutade på en 5:e plats.


Bra jobbat alla medverkande spelare och tränare och tack till alla som tog sig till Lund för att heja, vi var garanterat den klubben med störst och mest högljuda publik, TACK!

Bild: Lunds VK

EURO FINANS CUP

I helgen spelas försäsongsturneringen Euro Finans Cup i Lund. Två Svedala lag är anmällda, både division 1 ovh division 2. 


Tid och plats: Lördag den 10 september, Idrottshallen Lund. Matcherna dra igång vid 9:00.


2019 van Svedalas dåvarande B lag cupen, vi hoppas på ett liknande resultat i år. Hoppas många kan ta sig till Lund för att få en glimt av vad säsongen kommer att bjuda på.

ÅRSMÖTE 19/9

VAD GÖR NI DEN 19 SEPTEMBER?


Då är det årsmöte för alla medlemmar i Svedala Volley. Kom och gör din röst hörd, dela med dig av din kunskap och intresse (och ta en fika). Kl. 19:00 i Aggarpshallen.


Kanske finns det en roll som skulle passa just dig?! Eller så vill du ta dig an en mindre uppgift för att hjälpa och stötta våra ungdomar och ungdomstränare.


VÄLKOMMEN!

U20 SM 2022I mars tog klubbens U20 SM lag silver efter att ha vunnit mot de högst rankade laget, IKSU, i kvartsfinalen, samt mot Norsjö i semifinalen. Tyvärr blev det förlust i finalen mot EVS och laget slutade på en andraplats.


Coacha gjorde Lennie Sverin tillsammans med Martin Olsson och Nenad Stevanovic. I truppen fanns lagkapten Moa Olsson, Matilda Dahlström, Katarina Rankovic, Ellen Ek Tarland, Amanda Olsson, Anastasia Stevanovic, My Rodian Huldt, Tilda Vikström, Elin Andersson och Lisa Ohlsson. IMG_9032
IMG_9041
IMG_9033
matilda
IMG_9034
Kattis
IMG_9042
IMG_9036
IMG_9037
IMG_9039
ellen
IMG_9043
IMG_9049[1187]
IMG_9050[1189]

Foto: Per Eliasson

God jul och Gott nytt år önskar vi i Svedala Volley, vi hoppas att det kommande året blir bättre än det gångna. Vi är många som saknar volleybollen och allt som hör till. Håll ut och håll avstånd så kanske vi snart får se en lite ljusare och sportigare vardag igen!

Svenska volleybollförbundet har idag presenterat ett nytt serieupplägg för division 1-3 med målet att säsongen ska kunna spelas färdigt. Målet är att seriespelet ska dra igång igen i januari 2021, om omständigheterna tillåter så klart. För Svedala Volleys del innebär detta att både vårt A, B och C-lag kommer att spela enkelserier. Vi håller alla våra tummar och tår för att vi får stå på planen snart igen, men allt kan hända och ytterligare åtgärder kan bli aktuella.


Vi bjuder på en tillbakablick från de senaste matcherna som våra tjejer spelade innan deras serie pausades, där ett glatt B-lag kammade hem 2/2 vinster i sammandraget i Kristianstad den 18 oktober 2020.